Agentit

Tomi Haula

Toimitusjohtaja, CEO

“Urheilu on ohjannut elämääni aina. Lapsuus- ja nuoruusvuosien monipuolisesta lajikirjosta päälajiksi valikoitui ensin jalkapallo, jonka kautta löysin amerikkalaisen jalkapallon. Lajissa innostuin nopeutta ja voimaa vaativasta fyysisyydestä ja varsinkin taktisesta puolesta, joka erotti voittajat häviäjistä. Saavutin jenkkifutaajana vinon pinon EM- ja SM-mitaleita.”

Pelaajaurani jälkeen toimin 10 vuotta valmentajana. Olin päävalmentaja, kun Turku Trojans saavutti Suomen mestaruuden kaudella 2003.

Olen naimisissa neurologian erikoislääkärin Tuuli-Maria Haulan kanssa. Lapseni Erik (synt. 1991), Tomek (2004) ja Lidia (2006) harrastavat kaikki jääurheilua: Erik ja Tomek jääkiekkoa ja Lidia taitoluistelua. Lasten kasvatuksessa olemme painottaneet koulutuksen ja urheilun merkitystä, ja nimenomaan tässä järjestyksessä. Liikunnallisuus on suuri osa perheemme arkea ja elämäntapaa.

Erikin kasvaessa rakensin määrätietoisesti uraa jääkiekon parissa. Minulla on hyvä silmä löytää ja tunnistaa urheilullista lahjakkuutta.

Ensimmäisessä jääkiekkotyössäni manageroin Porin Ässien junioriorganisaatiota. Kartoitin lahjakasta pelaajamateriaalia kaikkialta Suomesta. Löysin Ässiin esimerkiksi Leo Komarovin ja Joonas Kemppaisen, joiden nousu kohti nykyistä tähteyttään käynnistyi nimenomaan Ässistä viime vuosikymmenen puolivälissä.

Olen viettänyt paljon aikaa Yhdysvalloissa ja perehtynyt erityisen hyvin pohjoisamerikkalaiseen jääkiekkomaailmaan. Kontaktiverkostooni kuuluu satoja vaikuttajia NHL:stä, AHL:stä sekä nuorten sarjoista, kuten Midget Hockey U16/18:sta, Prep-Hockeysta, NAHL:stä, USHL:stä, CHL:stä ja yliopistojääkiekkoilusta.
Suomen ja Pohjois-Amerikan lisäksi operoin laajasti myös kaikilla muilla johtavilla jääkiekkoareenoilla.

Esimerkiksi poikani Erikin ura rakentui nimenomaan suorien kontaktien kautta pohjoisamerikkalaisista juniorisarjoista Minnesotan yliopistoon ja edelleen NHL:ään.
Edustamilleni nuorille ja näiden perheille toimin ns. Family Advisorina eli perheen neuvonantajana. Osaan rakentaa pelaajapolun, joka kannattelee urheilijaa ensin läpi aktiiviuran ja sen jälkeen jopa läpi loppuelämän. Tässä uskotussa tehtävässä tiedän olevani parhaimmillani ja useiden asiakkaideni mukaan jopa Suomen paras. Kiitos luottamuksesta!

Pohjois-Amerikkaan rakentamaani pelaajapolkua pitkin ovat edenneet mm. Vili Saarijärvi, Sebastian Repo ja Kasimir Kaskisuo. Tuoreimpiin, muttei vähäisimpiin tähtiasiakkaisiini kuuluu Eeli Tolvanen.

Pohjois-Amerikassa apunani ja mentorinani toimii Jay M. Grossman, maailman kuuluisimpiin jääkiekkoagentteihin kuuluva alansa legenda.

Olen Suomen Jääkiekkoilijat ry:n eli pelaajayhdistyksen rekisteröimä virallinen jääkiekkoagentti. Asiakkaitani ovat mm. Tommi Taimi, Mika Niemi, Zach Budish ja Ryan Zapolski.