Agentit

Roni Mesikämmen

Hockey Agent

Olen elänyt jääkiekon parissa pienestä pitäen ja jääkiekko on seurannut mukana koko elämän ajan. Pelaajan lapsena, itse ammattilaispelaajana, pelaajan isänä, valmentajana, agenttina ja katsojana.

Seurasin jo lapsena olleessani isäni pelaamista, Ilkka Mesikämmen pelasi jääkiekkoa SM-liigassa, neljissä MM-kilpailuissa ja kerran olympialaisissa. Itse olin 15 vuotta ammattilaispelaaja Euroopan eri sarjoissa, olen toiminut vuosia valmentajana ja agenttina sekä jääkiekkoammattilaisuutta tavoittelevan esikoiseni Konstan taustalla isänä.

Aloitin pelaamisen pienenä poikana ja olen pelannut ammattilaisjääkiekkoilijana vuodesta 1986 vuoteen 2001 asti, toimien eri jääkiekkojoukkueissa myös kapteenin tehtävissä sekä Suomessa että Ulkomailla. Olen TPS:n kasvatti ja pelannut SM-liigaa TPS:ssä, Porin Ässissä ja muutamissa ensimmäisen divisioonan joukkueissa. Ulkomailla olen ollut pelaajana yhteensä kahdeksan kautta Ruotsissa, Norjassa, Italiassa, Saksassa ja Englannissa.

Vuosina 1986 – 2014 olen toiminut nuorten jääkiekkoilijoiden kiekkoleirien opetustoiminnassa ja juniorijoukkueiden TPS ja TUTO jääkiekkovalmentajana vuodet 2001 – 2008.

Kykyjenetsijänä olen toiminut monia vuosia, 2001 – 2013 kahdelle isolle kansainvälisille agenttitoimistoille (IMG, CAA). Olen ollut auttamassa urallaan eteenpäin monia lahjakkaita pelaajia, joita ovat mm. Erik Haula, Toni Rajala, Joonas Kemppainen, Teemu Laakso, Mikko Lehtonen, Lauri Tukonen ja Olli Määttä.

SJRY:n rekisteröimänä pelaaja-agenttina olen jatkanut toimintaa jääkiekon parissa ja autan mielelläni lahjakkaita nuoria pelaajia eteenpäin kannustaen ja jokaista pelaajaa yksilöllisesti tukien.

Yhteistyö- ja neuvottelutaidot ovat minulle tärkeitä niin agentin tehtävissä kuin työssäni vuosien ajalta henkilöstöalalla. Myynti ja markkinointitaitoni on ollut tärkeä osa ammattitaitoani useissa eri työtehtävissä työurallani. Pelaajauran lisäksi YO-merkonomin ja Ulkomaankaupan erikoisammattitutkinto vahvistavat minun ammattitaitoani monien eri työkokemuksien lisäksi. Kansainvälisyys ja kielitaito ovat kokemuksellani sujuvaa sekä hyvät suhteet eri seuroihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin avaavat ovia sekä nykyisille että tuleville pelaajille.

Itselleni on tärkeää tukea nuorten kehitystä ja olenkin suorittanut erilaisia aiheeseen liittyviä kursseja mm. joukkueen psyykkinen valmennus ja nuoren urheilijan psyykkinen valmennus.

Erilaisista tehtävistäni olen saanut palautetta mm. ”Kunnianhimoinen, ulospäin suuntautunut, luotettava ja erittäin hyvän työmoraalin omaava ammattilainen. Hyvä ihmistuntemus ja tilannevaistot.” Minun tavoitteena agenttina toimiessani on ohjata ja tukea nuoria urheilijoita saavuttamaan heidän yksilölliset unelmansa.